HEMATİT TAŞININ ÖZELLİKLERİ ve FAYDALARI

11-08-2015 16:51

HEMATİT TAŞININ ÖZELLİKLERİ ve FAYDALARI

Hematit Taşının Özellikleri

Hematit taşı topraklama özelliği olan taşlardandır. Zihin, beden ve ruhun uyumunu sağlar. Güçlü bir Yang elementine sahiptir ve meridyenleri dengeler. Yin dengesizliklerini düzeltir. Olumsuzlukları engeller ve negatif enerjinin auraya girişini engeller.

Huzur ve uyumun taşıdır.

Psikolojik olarak güçlü olmanıza yardımcı olur. Çekingen kadınların özgüveni arttırır, irade gücünü ve güvenilirliği sağlamada yardımcı olup güven aşılar. Bağımlılık ve takıntılardan kurtulmaya yardımcıdır. Aşırı yeme isteği ve sigaradan uzaklaşmak isteyenlere yardımcıdır.

*Kan dolaşımı üzerinde pozitif etkisi vardır. Dalağın doğru çalışmasını sağlar. Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir.

*Zihinsel olarak konsantrasyonu ve odaklanmayı arttırır. Hafızayı ve özgün düşüncenin artmasına katkı sağlayan şifalı bir taştır.

Özellikle karar verme güçlüklerine birebirdir.

Hematit, Fe2O3 formundaki demir mineralidir. Kan taşı olarakta bilinen hematitin en yaygın rengi kırmızıdır-kahverengidir. Ayrıca siyahtan griye, sarıdan kahverengine kadar içerdiği diğer kayaçlardan ötürü farklı renkler de bulunur. Pigment olarakta kullanılan hematit, çelik üretiminde kullanılan temel mineraldir.

Yorum Yazın

Adınız Soyadınız

E-Mail Adresiniz

Yorumunuz

DİĞER BLOG YAZILARIMIZ




COPYRİGHT © SİTENİN TÜM HAKLARI NET'E AİTTİR.