YEŞİM TAŞININ ÖZELLİKLERİ ve FAYDALARI

11-08-2015 17:09

YEŞİM TAŞININ ÖZELLİKLERİ ve FAYDALARI

Yeşim taşı mutluluğun ve saflığın sembolüdür.

Doğu mistisizminde önem verilen taş insanın içindeki bilgeliği temsil eder. Kalp çakrasıyla özdeşleştirilir. Aşkı ve ruhsal beslenmeyi arttırır. Şans ve dostluğu çektiğine inanılır.

Beden ve zihin ilişkisini dengeleyen yeşim taşının zihni sakinleştiren ve olumsuz düşüncelerden uzaklaştıran etkisi vardır. Öfke kontrolü konusunda yardımcıdır. Yeşim taşı duygusal açıdan “Rüya Taşı” olarak da bilinir.

Çin kültüründe yeşim taşının erdemlerini bedene aktardığına inanılır.

Yeşim böbrekleri ve supra adrenal bezlerini iyileştirmeye yardımcı olur, toksinlerin atımını kolaylaştırır, hücre ve iskelet sistemlerini birbirlerine bağlayan şifa etkisi olduğu kabul edilir.

Yeşim taşının renklerine göre ayrı etkileri vardır.

Mavi – Yeşil Yeşim Taşı: Barışı sembolize eder. İç huzuru destekler ve sabır gücünü arttırır. Yavaş ama hızlı ilerlemenin istikrarıdır. Bunalım halinde olanları rahatlatır.

Kahverengi Yeşim Taşı: Güçlü bir topraklama etkisi vardır. Rahatlık ve güvenilirlik hissini arttırır. Yeni ortama uyum sağlamayı kolaylaştırır.

Yeşil Yeşim Taşı: En sık tercih edilen ve bulunan taştır. Sinir sistemini yatıştırır ve tutkuları yapıcı hale getirmede ve kötü giden ilişkilere uyum verme yardımcıdır.

Lavanta Rengi Yeşim Taşı: Duygusal hasarları ve travmaları giderir. İç huzuru destekler duygusal konularda incelik ve kendini tutmayı öğretir.

Turuncu Yeşim Taşı: Enerji veren ve uyaran bir taştır.

Kırmızı YeşimTaşı: En tutkulu ve uyarıcı yeşimdir. Aşkla ve içini dökmekle özdeşleştirilir. Öfkeyi azaltan ve dinginleşmeyi kolaylaştıran etkisi vardır.

Yorum Yazın

Adınız Soyadınız

E-Mail Adresiniz

Yorumunuz

DİĞER BLOG YAZILARIMIZ




COPYRİGHT © SİTENİN TÜM HAKLARI NET'E AİTTİR.